Tocanita de legume cu orez (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
27 Mar 2013 | 12093 vizualizari
Tocanita de  legume cu orez (de post)

Aceasta reteta de tocanita, o am de la mama. Perfecta pentru o zi de post. Sper sa va placa si voua ;)

Ingrediente

  • 2 cepe potrivite (una rosie si una alba)
  • 2 morcovi zdraveni
  • 1 felie groasa de 2 cm de radacina de telina
  • 2 rosii mari (pentru suc)
  • 2 gogosari (unul verde, unul rosu) mari
  • 1 ardei gras galben mare
  • 4 catei de usturoi
  • 130 gr orez
  • cateva buchetele de conopida
  • cateva frunze de telina
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • 2-3 frunze de dafin
  • ulei
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare.

Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute. Cat timp fierb morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul in oala.

Din rosii preparam rapid, la mixer, un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o desfacem in buchetele mici si le adaugam in oala.

Spalam orezul si il pun la semifiert in 400 ml de apa.

Amestecam din cand in cand astfel incat orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Dupa 15 minute este gata semifiert.

Adaugam orezul peste legume. Potrivim de sare, piper si adaugam cateva frunze de dafin.

Amestecam si lasamtotul sa fiarba.

Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocanita.

Oprim focul si servim alaturi de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de stevie cu orez - Reteta gustoasa de post

Postat de sasha

Tocanita de stevie cu orez - Reteta gustoasa de post

Cum se prepara Tocanita de stevie cu orez - Reteta gustoasa de post Se spala si se curata stevia de vene (daca este batrana), se oparesc, apoi se taie marunt, calim ceapa pana devine aurie....

Citeste continuarea

Estofada (tocanita)-post

Postat de nadina73

Estofada (tocanita)-post

Se pun cu uletele de soia in apa care fierbe cu 2 cuburi de zarzavaturi si se lasa sa fieba 15 minute aproximativ,dupa care se scurg si se calesc in ulei cate-va minute Se pune ceapa taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2013, 09:10
Într-adevăr, perfectă pentru o zi de post. Şi arată minunat.
la 27.03.2013, 09:23
ce bine arata
la 27.03.2013, 09:25
Ce frumos!! Numai bun pentru papat
la 27.03.2013, 09:32
arata excelent si este si foarte gustoasa. N-am facut de mult timp si mi-e dor de mancarica asta, mama o prepara des !
la 27.03.2013, 09:39
tare bine arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking