Ingrediente
- 800 g pulpa porc
- 5 fire ceapa verde sau 2 cepe medii
- 5 fire usturoi verde sau 5 catei usturoi
- 1 lingura boia
- 2 lingura ketchup picat
- 1 lingura delikat
- ½ lingurita cimbru
- 200 ml vin alb
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul la incins, am adaugat carnea, si am lasat-o sa se prajeasca, pana s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul tocate rondele, am lasat 2-3 minute la calit, apoi am completat cu apa cat sa acopere carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat cca 30 minute.
Intr-un castronel am amestecat boia, ketchup-ul, delikat-ul si cimbrul. Amestecul l-am pus peste carne, am adaugat si vinul si am mai lasat sa fiarba cca 30 minute. Am mai completat cu apa calda din cand in cand, in asa fel incat sa ramana un sos bine legat.
La final am potrivit de sare si piper si am adaugat patrunjelul verde tocat marunt.
Noi am servit cu piureu de cartofi, alaturi de o salata de castraveti, ceapa verde si marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|