Tocanita de pui cu sos de zacusca

Postat de simona72 in Pui
29 Ian 2014 | 7106 vizualizari
Tocanita de pui cu sos de zacusca

Am avut un pui de tara, care da un gust super bun mancarurilor,Nici nu se compara cu cel din magazine, dar care stim cu totii ca nu este la fel de fraged. Asa ca eu prefer ciorbele si tocanitele din pasarile de tara. Am vrut o tocanita buna, dar legume prea multe nu aveam in frigider asa ca mi-am adus aminte de un pont bun de la bucatarasa noastra Merisor, care foloseste zacusca la mancaruri. Intradevar, zacusca a dat un gust delicios sosului...Multumesc Merisor!>:D

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la un pui
  • 1 borcan de zacusca
  • 1 ceapa
  • 1 conserva de rosii in suc de rosii
  • 1 ceasca de apa
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • 2-3 fire de apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • sos iute dupa gust (eu am folosit dulceata de ardei iute)

Mod de preparare

Pulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline. Adaugam apio taiat feliute si morcovul taiat rondele. Lasam la calit 2-3 minute, adaugam sucul de rosii, iar rosiile taiate in bucati mai mari si sos iute dupa gust. Mai lasam 2-3 minute sa dea in clocot si adaugam borcanul de zacusca. Amestecam ingredientele, tocam patrunjelul marunt il punem peste celelalte si amestecam. Eu am mai adaugat si o cescuta de apa pt a subtia putin sosul, acesta fiind prea gros. Astfel sosul format, il punem peste carnea de pui, punem capacul peste vas, il introducem in cuptorul incins la 160 grade, si-l lasam aproximativ 2 ore, pana carnea devine frageda.

Serviti tocanita simpla sau cu garnitura preferata si muraturi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de pui cu emmentaler

Postat de Bucataras

Rulada de pui cu emmentaler

Am pregatit fasiile de piept de pui: le-am spalat, uscat, le-am suprapus putin si le-am batut, cat sa formez o foaie pe care sa asez umplutura.  Am condimentat pieptul de pui cu verdeturi...

Citeste continuarea

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2014, 18:16
Bună combinaţia, asta ca să nu mai zic că ai pus şi nişte mândre murături, başca pieptul ăla mititel.
la 29.01.2014, 18:18
la 29.01.2014, 18:22
buna buna
la 29.01.2014, 18:27
Buna zacusca,bun puiul de tara deci si tocanita buna!
la 29.01.2014, 18:28
si cand ma gandesc ce aproape am fost de meniul asta....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking