Ton sicilian

Postat de ANCA in Ton
6 Iul 2011 | 24790 vizualizari
Ton sicilian

O reteta usoara, delicioasa, cu putine calorii, foarte potrivita pentru zilele calde de vara!

Ingrediente

  • 2 bucati de ton proaspat
  • o ceapa mica, maruntita
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • ulei de masline
  • 4 rosii mari
  • 100 ml vin alb sec
  • ardei iute tocat (dupa gust)
  • busuioc
  • menta
  • cimbru
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • lamaie

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare, se pun la inabusit ceapa si usturoiul in ulei de masline, la foc mediu, pana se inmoaie ceapa. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, vinul si ardeiul iute tocat. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa pe foc 7 minute.

Se adauga busuiocul, cimbrul si menta si se lasa pe foc cateva minute.Tonul se da cu sare si piper., apoi se pune in tigaia peste sosul de rosii, acoperit cu un capac pentru 5 minute. Se indeparteaza capacul si se mai lasa pe foc cam 10-15 minute.

Se serveste cu sos si suc proaspat de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton sicilian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Shaorma cu ton

Postat de caroline

Shaorma cu ton

Pregatim ingredientele:  Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie. Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce...

Citeste continuarea

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Postat de merisor67

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2011, 19:50
imi place tonul.....
la 06.07.2011, 20:00
mmm ... ce bun
la 06.07.2011, 20:09
la 06.07.2011, 20:46
bun
la 06.07.2011, 20:57
vreau si eu o bucatica de Sicilia

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking