Ingrediente
- Primul blat:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura apa rece
- 1/2 praf de copt
- Al 2 lea blat:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura apa rece
- 1 lingura cacao
- 1/2 praf de copt
- Pentru al treilea:
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- 1 lingura apa rece
- 1/4 praf de copt
- Pentru umplutura:
- 1 budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 1 cutie mascarpone
- 250 gr zahar
- 200 gr gem de caise
- Pentru decor cirese din compot si fulgi de ciocolata
Mod de preparare
incepem cu blaturile:
Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam cu o lingura pentru ca blatul sa iasa aerisit, punem si praful de copt.
Intindem in tava si coacem aproximativ 10 min.
Asa coacem toate cele 3 blaturi. Le lasam la racit.
Budinca o facem dupa instructiunile de pe plic. O lasam la racit.
Cand e rece adaugam mascarponele si amestecam tot cu o lingura sau o paleta pana ce se omogenizeaza complet.
Montam tortul:
Punem un blat alb apoi crema de budinca cu mascarpone, apoi blatul de cacao peste care punem gemul de caise, apoi ultimul e blatul facut dintr-un singur ou, peste care punem tot crema de budinca cu mascarpone.
Ornam cu fulgi de ciocolata si cirese.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "tort aniversar 1 an bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|