Tort aniversar cu ciocolata si lamaie

Postat de postavaru in Torturi
29 Apr 2011 | 10006 vizualizari
Tort aniversar cu ciocolata si lamaie

De ce tort aniversar? ...pentru ca astazi, eu si Silviu am implinit patru ani de convietuire legitima. De ce ciocolata si lamaie? ...pentru ca in acesti 4 ani au existat si momente dulci si momente acre :). Dar acesta este farmecul: si al tortului si al casniciei. La multi ani noua!!! :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Mousse de lamaie:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100 ml suc de lamie
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru uns blaturile:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amariue
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea.

Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc iar apoi adaugam uleiul si vanilia. Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste galbenusuri. Amestecam usor pana se incorporeaza. Adaugam apoi spuma si amestecam usor de jos in sus. Impartim aluatul in patru parti si coacem patru blaturi in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava in forma de inima care este mai mica), la foc potrivit, timp de 8-10 minute. Scoatem blaturile din forma si lasam la racit, fara a le suprapune

Pentru mousse-ul de lamaie:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi amidonul si mixam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apoi laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand energic. Punem apoi crema pe baie de abur pana se ingroasa, amestecand continuu. Acoperim si lasam sa se racoreasca.

Intre timp hidratam gelatina in sucul de lamie. Dam apoi cateva secunde la microunde, pana se topeste gelatina. Gelatina topita o adaugam peste budinca usor racita si amestecam pana se omogenizeaza. Dam la frigider pana se raceste.

Mixam bine frisca si o incorporam usor in budinca racita.

Pentru uns blaturile:

Topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul si frisca. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Cand e aproape rece si mai groasa o impartim in trei parti si ungem astfel 3 din cele 4 blaturi.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile. Asezam blatul neuns apoi o parte din mousse-ul de lamaie. Procedam la fel cu celelate blaturi si restul de crema.

Dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru glazura:

Topim la foc mic toate ingredientele. Lasam sa se racesca putin si sa se ingroase putin.

Rasturnam tortul pe un platou si acoperim cu glazura usor racita. Eu nu am acoperit si lateralele tortului. Ornam dupa preferinte. Eu am ornat cu un trandafir alb din pasta de zahar.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si zmeura

Postat de licurici_lra

Desert tort cu ciocolata alba si zmeura

Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2011, 00:50
Multi ani fericiti impreuna va doresc!!!! Tortul arata foarte bine
la 29.04.2011, 01:16
la cat mai multi ani fericiti si sa va bucurati din plin de rodul iubirii voastre
la 29.04.2011, 06:34
La multi, multi ani Ancutule!
Sa fi-ti sanatosi, sa va iubiti , sa fie dragoste si armonie....................
la 29.04.2011, 07:36
La multi ani!!!superb tortul!
la 29.04.2011, 07:51
La Muuulti Ani Ancuta draga....si o iubire ca-n povesti toata viata iti doresc! Splendid tortulet

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking