Pentru ca maine schimb prefixul si vin copiii la masa, printre alte bunatati am facut si un tort, care imi place tare mult si nu l-am mai facut tare, tare demult. Este super bun si-l recomand cu mare drag.
Ingrediente
Pentru blat
10 oua
2 linguri apa
2 linguri ulei
12 linguri zahar
12 linguri faina
1/2 praf copt
2 zahar vaniliat
Pentru sirop
100 gr zahar
200 ml. apa
Pentru crema
350 gr margarina Rama
350 gr zahar
6 pliculete ness Amigo
7 oua
2 zahar vaniliat
30 gr fulgi ciocolata
Trandafirasi pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2 linguri ulei si zaharul ramas si mixam pana galbenusurile devin albicioase la culoare. Turnam peste albusuri si mixam cca 3 minute. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie cu o paleta amestecand usor, de jos in sus pana o incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 25-30 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca
Pentru crema: spargem ouale intregi, le mixam bine adaugand zaharul treptat si zaharul vaniliat. Le spargem intr-o oala fiindca o sa fierbem crema pe aburi. Cand incepe sa se ingroase, asa ca o smantana, adaugam nessul si mai lasam 5 minute sa fiarba si nessul sa se dizolve bine. O punem deoparte si lasam sa se raceasca. Punem Rama intr-un castron si o mixam, apoi adaugam treptat cate o lingura din crema pana o terminam. Mixam bine pana crema devine spumoasa.
Pentru sirop: caramelizam zaharul si il dizolvam cu apa, apoi lasam sa se raceasca.
Apoi incepem asamblarea: taiem blatul in jumatate, apoi fiecare jumatate in doua, obtinanand astfel patru bucati. Punem prima bucata pe tava, apoi insiropam, punem crema, apoi iarasi blat, sirop, crema, pana terminam. Ornam tortul cu crema ramasa si fulgi de ciocolata, apoi punem ca decor trandafirasi. Lasam la rece pentru 1-2 ore apoi se poate servi.
Este un tort tare bun si il recomand cu drag. Sa va fie de folos.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani :
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am...
Blatul:
Se separa cele 8 oua: folosim toate albusurile la pandispan, apoi dintre galbenusuri folosim doar 5 la pandispan, iar celelalte 3 galbenusuri la crema.
Asadar, se bat cu mixerul...
la 18.10.2014, 19:46 La multi ani, Mala! sa fii sanatoasa si sa te bucuri de familia ta frumoasa!
Bun tort ai preparat!
la 18.10.2014, 19:52 Multumesc Merisor drag imi place tare mult crema de ness si eram o impatimita a cafelei nes in tinerete se gasea numai pe la casele de comenzi,pe urma a intrat pe piata,Mine vin cu totii la masa abia ii astept.Merita oboseala te imbrstisez cu drag
la 18.10.2014, 19:53 La multi ani!
la 18.10.2014, 20:01 Delicios, la mulți ani
la 18.10.2014, 20:12 Waw, Babi , e ziua ta ? Minunat tort !
Iau o bucatica, sa nu poftesc
La multi ani, sanatosi si fericiti! Petrecere frumoasa!