Batem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se dezumfle ouale! Compozitia trebuie sa fie moale si pufoasa! Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cca 22cm diametru, si cealalta jumatate de compozitie intr-o tava patrata de 22*22, tavi in care au fost adaugate hartii ptr copt unse cu ulei. Lasam in cuptorul deja incalzit la 180C pentru cca 30 min ( bineinteles, depinde de cuptorul fiecaruia!)
cand scoatem blaturile din cuptor ,le rasturnam pe o foaie de aluminiu tapetata cu zahar pudra si tragem incet hartia de copt.
Topim ciocolata la foc mic,adaugand coniacul si galbenusurile si frecam pana se omogenizeaza bine. Amestecam aceasta crema care trebuie sa fie rece, cu jumatate din frisca.
Decupam blaturile, apoi le taiem la mijloc in doua parti pe orizontala, asezam in tava partea de jos a blatului in forma de catel, si udam cu o lingura,jumatatea din laptele cu coniac, adaugand apoi compozitia de crema, dar pastrand deoparte putina, pentru urechea si codita catelului.Asezam deasupra restul de blat, udat cu restul de lapte cu coniac si punem frisca peste tot, exceptie urechea si codita pe care vom pune crema de ciocolata.
Partea alba a tortului acoperim cu nuca de cocos, si restul cu bucatele de ciocolata ptr ornat.
Colierul e facut cu tubulet de zahar de ornat din comert.
Cu putina ciocolata desenati piciorul ,iar pentru ochi, puneti doua bomboane de ciocolata.
La Multi Ani!