Tort -budinca de orez cu mere caramelizate

Postat de nadina73 in Dulciuri
23 Mai 2010 | 8591 vizualizari
Tort -budinca de orez cu mere caramelizate

initial nu sa vrut a fi tort ,dar pana la urma l-am imbracat in frisca ...............

Ingrediente

  • 1,7 litri lapte
  • 1 1 /2 cana de orez
  • putina sare
  • 5 vanilii
  • 15 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 2-3 mere
  • 150 g stafide (eu nu am avut)
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se pune laptele la foc apoi se spala bine orezul si se fierbe cu putina sare intr-o craticioara cu putina  apa(1 canita),

dupa ce a apa a scazut se pune peste lapte si se amesteca bine, se lasa sa fiarba la foc mic .Cand orezul e fiert se pun 5 linguri de zahar  se mai lasa sa dea 2-3 clocolte apoi se stinge focul.

6 galbenusuri se amesteca bine cu 3 linguri de zahar si vaniliile apoi se amesteca cu orezul fiert si racit pe jumatate.

6 albusuri se bat bine spuma apoi se amesteca cu orezul si galbenusurile si stafidele(eu nu am avut si nu am pus)

Intre timp se pun la caramelizat 5 linguri de zahar (sa nu arda,primeste un gust amarui) apoi se curata merele si se taie feliute care se pun in cratita peste zaharul caramelizat si se pune untul taiat cubulete si putina scortisoara macinata,apoi se pune la cuptor pt 10 minute sa se inmoaie bine merele .

Dupa ce merele s-au inmuiat putin se scoate cratita si se pune compozitia de orez ,se da din nou la cuptor pentru 30-40 minute  la 150 grade

cand budinca de orez e gata se lasa sa se raceasca putin dupa care se scoate cu grija din craticioara ,iar dupa ce s-a racit se imbraca cu frisca daca doriti,

de obicei nu imbrac budinca de orez in frisca ,insa de data acesta am imbracat-o in frisca la dorinta copiilor

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort -budinca de orez cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Postat de oanapl

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină. Mărunţești şi nucile...

Citeste continuarea

Clatite cu mere si scortisoara

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu mere si scortisoara

Umplutura pentru clatite: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 18:49
minunataaaaaaaaaaa
la 23.05.2010, 20:54
multumesc rocsi,gata au plecat si musafiri
la 23.05.2010, 21:09
m-ai dat gata ce bine suna
la 23.05.2010, 21:10
nadina,capsuni si frisca.....ati sarbatorit,da?
la 23.05.2010, 21:27
ela capsuniiiiii,friscaaaaaa si o lumanare si o sticla de sampania(pepsi)

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking