Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 ouă,
- 100 g zahăr
- 1 plic Zahăr Vanilat Dr. Oetker,
- 100 g făină,
- 10 g Cacao Dr. Oetker,
- 2 linguri ulei,
- 2 lingurițe Esență de portocale Dr. Oetker.
- Pentru decor:
- 5 felii ananas (doar fructe din compot),
- câteva felii de căpşune,
- 300 g fructe de pădure amestecate.
- Pentru compoziţie:
- 2 plicuri Foi de gelatină Dr. Oetker,
- sucul de la o lămâie,
- 500 ml iaurt,
- 100 g zahăr pudră,
- 2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
- 500 ml smântână dulce.
- Pentru glazură
- ½ plic Tort gelee transparent Dr. Oetker.
Mod de preparare
Pasul 1 Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor electric: 180 ºC (preîncălzit); Cuptor cu aer fierbinte: 200 ºC (preîncălzit); Cuptor cu gaz: treapta 4 (preîncălzit);Timp de coacere: cca. 20 de minute
Pasul 2 Pentru compoziţie se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.
Pasul 3 Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția de mai sus. Se toarnă încet compoziţia peste fructe şi se întinde uniform.
Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la
rece timp de 3 ore.
Pasul 4 Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caucazian" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|