Tort caucazian

Postat de Criss in Torturi
20 Noi 2012 | 12466 vizualizari
Tort caucazian

Acest tort l-am facut participand la invitatia lansata de Dr. Oetker. Prin urmare reteta e luata din retetarul Dr. Oetker.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă,
  • 100 g zahăr
  • 1 plic Zahăr Vanilat Dr. Oetker,
  • 100 g făină,
  • 10 g Cacao Dr. Oetker,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 lingurițe Esență de portocale Dr. Oetker.
  • Pentru decor:
  • 5 felii ananas (doar fructe din compot),
  • câteva felii de căpşune,
  • 300 g fructe de pădure amestecate.
  • Pentru compoziţie:
  • 2 plicuri Foi de gelatină Dr. Oetker,
  • sucul de la o lămâie,
  • 500 ml iaurt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 500 ml smântână dulce.
  • Pentru glazură
  • ½ plic Tort gelee transparent Dr. Oetker.

Mod de preparare

Pasul 1 Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric: 180 ºC (preîncălzit); Cuptor cu aer fierbinte: 200 ºC (preîncălzit); Cuptor cu gaz: treapta 4 (preîncălzit);Timp de coacere: cca. 20 de minute

Pasul 2 Pentru compoziţie se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.

Pasul 3 Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția de mai sus. Se toarnă încet compoziţia peste fructe şi se întinde uniform.

Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la
rece timp de 3 ore.

Pasul 4 Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caucazian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de Ela68

Desert tort Pralina-Ciocolata

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...

Citeste continuarea

Desert tort cifra

Postat de licurici_lra

Desert tort cifra

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine. Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat. se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 15:41
Un tort foarte frumos si delicios!
la 20.11.2012, 15:43
Wow cum arata
la 20.11.2012, 15:45
Foarte tentant
la 20.11.2012, 15:49
excelent
la 20.11.2012, 15:56
ce frumos arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking