Ingrediente
BLAT:
- 125ML lapte
- 100ML ulei
- 4 oua
- 375G faina
- 375G zahar
- 125G cacao
- 10G bicarbonat
- 125ML apa
CREMA:
- 300G ciocolata cu lapte
- 250ML frisca lichida
Mod de preparare
Blat: Se pun pe foc laptele,uleiul,60g cacao si apa si se lasa pana se omogenizeaza bine ingredientele.Se amesteca ouale cu zaharul,se adauga ingredientele uscate :faina,65g cacao,bicarbonatul, iar la final se adauga compozitia de lapte,ulei,cacao si apa amestecand bine cu mixerul.Aluatul se aseamana cu cel de chec,un pic mai dens.
Se imparte in doua compozitia pentru blat si se coace la foc mic pentru circa 10-15 minute.Il incercam cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.Practic va ies doua blaturi de circa 4-5 cm inaltime,pe care le taiati pe jumatate fiecare,obtinand astfel 4 blaturi.
Intre timp se pregateste crema.Se pune pe foc frisca lichida si se lasa pana ce da primul clocot.Se stinge focul si se adauga ciocolata rupta bucatele.Se amesteca energic pana cand toata ciocolata s-a topit.
Dupa ce s-au racit blaturile si crema,tortul se poate asambla.Se pune primul blat,se adauga crema de ciocolata,urmatorul blat si tot asa,ultimul strat fiind de crema.
Se poate orna cu bomboane de ciocolata,ciocolata topita,biscuiti inveliti in ciocolata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort chocolate on chocolate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|