Tort Cioco-Porto

Postat de Zamfira in Torturi
6 Apr 2012 | 3192 vizualizari
Tort Cioco-Porto

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 125 g faina
  • 1+1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 pliculete capucino
  • 125 ml cafea tare
  • un praf de sare
  • Crema de cacao
  • 1 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema de portocala
  • 3 portocale
  • 1 crema de vanilie (400 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 gelatina
  • Décor:
  • glazura de ciocolata,
  • portocale (feliute de la cele 3 portocale de mai sus)

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort, tapetata cu hartie cerata. Timp de coacere 40 minute.

Crema de cacao:

Topim ciocolata si adaugam frisca lichida si-l punem la frigider pentru 15 minute, apoi batem frisca cu 2 linguri de zahar pudra. (daca folosim o ciocolata dulce, nu este nevoie de zahar pudra).

Crema de portocale:

Pregatim o crema de vanilie (am folosit crema la plic), adaugam coaja de la o portocala, 2 linguri de zahar pudra si 1 gelatina. Punem crema la rece pentru 10 minute.

Taiem blatul in 3 parti egale. Peste primul blat punem crema de ciocolata, apoi blatul, urmeaza crema de portocala si bucatele de portocale, apoi blatul final. Pastram putina crema de ciocolata pentru a unge tortul pe exterior.

Decorul: am facut modele cu o glazura de ciocolata si am ornat tortul cu feliute de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cioco-Porto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Postat de privatelaura

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Tort cu Finetti si visine

Postat de andreea_nagy

Tort cu Finetti si visine

Blaturi : Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2012, 20:39
bunnnn..delicios!!
la 06.04.2012, 20:45
Foarte frumos....! Si delicios....!
la 06.04.2012, 20:45
frumos tort Zamfira
la 06.04.2012, 20:53
Ce apetisant arata!
la 06.04.2012, 21:00
faina combinatie!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking