Tort Claudia

Postat de Lily_Musat in Torturi
13 Ian 2011 | 5439 vizualizari
Tort Claudia

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • 20 g cacao,
  • 8 linguri de faina.
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 200 ml apa,
  • 75 g zahar,
  • 1 plic de capucino de ciocolata.
  • Ingredinete pentru crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 1 + 1/2 linguri de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • 50 g unt
  • frisca

Mod de preparare

Preparam blatul in felul urmator:

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao. Mixam in continuare. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe fundul careia punem harite de copt. Setam cuptorul la 30 minute la 180 grade si in ultimele 5 minute ridicam temperatura la 190 grade.

SIROPUL:

Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.

CREMA:

Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut. Se taie blatul in 2 si se insiropeaza doar cel de jos, se pune crema peste, apoi se pune si cealalta parte de blat care nu se insiropeaza pentru a evita sa se inmoaie. In felul acesta glazura iese frumoasa si nu se umfla.

GLAZURA:

Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort. Se orneaza cu frisca pe margini si se fac cateva rozete pe tort.

Eu am avut si cateva bucati de ciocolata cu capucino, pe care le-am pus pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Claudia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de ciocolata cu portocale

Postat de simona72

Tort de ciocolata cu portocale

Pt blat: pune ouale in robotul de bucatarie s-au mixeazale cu zaharul, adauga untul topit, zeamma celor 2 portocale, amesteca faina cu amidonul si praful de copt si punele peste compozitia de...

Citeste continuarea

Tort cu frisca si mure

Postat de timea

Tort cu frisca si mure

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2011, 11:39
Super tort!
la 13.01.2011, 11:42
frumos
la 13.01.2011, 11:49
ce bunatate de tort
la 13.01.2011, 12:22
Ce bine arata,vin si eu la o feliuta
la 13.01.2011, 12:22

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking