Ingrediente
Blat
- 200 g alune de padure macinate
- 8 albusuri
- 3 galbenusuri
- 200 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingura cacao
Crema 1
- 5 galbenusuri
- 200 g zahar
- 50 ml lapte
- 100 g cacao
- 150 g margarina rama sau unt
- 100 ml frisca batuta tare
Crema 2
- 100 g ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 50 g zahar
- 200 g capsuni
- 100 ml frisca batuta spuma tare
Sirop
- 4 linguri zahar
- 200 ml apa
- 1 lingura coniac
Pt.ornat 15 capsuni mai mici trase-n ciocolata
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit
Siropul:
Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Se da dupa foc si se adauga o lingura coniac.Se lasa la racit
Crema 1:
Zaharul cu laptele si cacaoa pe baie abur pana se ingroasa,se da dupa foc si se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Apoi se incorporeaza si margarina,se da la congelator cca 1 si 1/2 ora.Dupa ce s-a racit bine,mixam bine crema si la final adaugam 100 ml frisca batuta spuma,pe care o incorporam in crema.
Crema 2:
Ciocolata rupta bucatele mici cu frisca lichida si zaharul pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu dea in fiert. Se da la congelator 1si1/2 ora ,apoi se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Adaugam frisca batura spuma si capsunile maruntite.
Asamblare
Se taie blatul racit in trei,se siropeaza .Pe prima foaie punem crema 1,apoi foaia a doua siropata si ea,crema 2 ,ultimul blat si crema 1 deasupra,pe margini crema 2.Deasupra se pun capsunile trase in ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristian" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|