Tort cu aroma de portocale si frisca

Postat de Elena_Daria in Torturi
4 Iul 2014 | 6098 vizualizari
Tort cu aroma de portocale si frisca

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala Finesse Dr. Oetker
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava rotunda (25 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi coaja de portocale si lasam budinca sa se raceasca.

Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.

Pastram un bol mic de crema, iar restul o impartim in 2 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o farfurie, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de nuca de cocos si bombonele.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de portocale si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Amandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa. Blaturi: Se separa ouale....

Citeste continuarea

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Postat de Ela68

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 04.07.2014, 22:45
bun tort
la 04.07.2014, 22:57
iar ai facut ceva delicios
la 04.07.2014, 23:09
Timi
la 04.07.2014, 23:09
Cris, ma bucur ca iti place!
la 04.07.2014, 23:22
superb si bun si aromat!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking