Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine

Postat de panacris in Torturi
9 Apr 2012 | 4695 vizualizari
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine

Am inlocuit clasica pasca, cu acest tort delicios cu branzica fina si dulceata de afine.

Ingrediente

  • biscuiti cu ovaz 500 g.,
  • unt grasmie 85% 200 g.,
  • peltea de capsuni 100 ml.,
  • branza dulce cremoasa (Dr. Oetker) 1000 g.,
  • zahar pudra vanilinat 100 g.,
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie 50 g.,
  • frisca lichida 150 ml.,
  • Pentru servire:
  • dulceata de afine 150 ml.

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca usor.

Intre timp branza se amesteca cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, frisca lichida, praful de sare si coaja de lamaie. Se rastoarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti si se pune la cuptor ptr cca. 20 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in forma.

Dulceata de afine se incalzeste usor si se pune cate o lingurita, pe fiecare portie la servire. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Egiptean

Postat de Creatsa

Tort Egiptean

Foi : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina si nucile macinate amestecand...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Oana

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le  pun treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 11:02
cred ca-i un deliciu
la 09.04.2012, 11:06
delicios
la 09.04.2012, 11:07
Drept sa va spun, cu asta am "dat" pe spate musafirii
la 09.04.2012, 11:07
apetisanta
la 09.04.2012, 11:23
yammy tare bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking