Tort cu ciocolata si crema de branza (2)

Postat de gatiticuspor in Torturi
2 Noi 2014 | 5260 vizualizari
Tort cu ciocolata si crema de branza (2)

Astazi am facut o noua varianta a tortului cu crema de branza ca tot il iubin noi asa mult, dar de data aceasta cu mult mai multa ciocolata.

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru Crema:
  • 100 g crema de branza
  • 50 g unt
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • Pentru Decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata. Incorporati faina usor apoi adaugati ciocolata topita.

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune. Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Pentru crema mixati crema de branza cu untul si indulcitorul pudra pana ce obtineti o crema consistenta. Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat. La final ornati cu ciocolata topita si dati la frigider pentru cateva ore sau macar pana ce ciocolata s-a intarit :). POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de branza (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de ela

desert tort de biscuiti cu ciocolata

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o...

Citeste continuarea

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Postat de Dya

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 16:09
la 02.11.2014, 16:10
la 02.11.2014, 16:39
foarte bun
la 02.11.2014, 16:40
la 02.11.2014, 17:14
bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking