Tort cu ciocolata si migdale

Postat de roberta24 in Torturi
27 Apr 2010 | 3466 vizualizari
Tort cu ciocolata si migdale

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei
  • 50 gr cacao
  • 100 gr migdale
  • un praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ness
  • o fiola de rom
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor
  • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale, albusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si tare, adaugam apoi galbenusurile amestecate bine cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la final migdalele macinate fin. Punem compozitia la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute.

Crema: inmuiem gelatina in cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi adaugam gelatina inmuiata si dam la rece. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam cele 500 gr de mascarpone si mixam in continuare pana obtinem o crema consistenta. Separat mixam restul de frisca pana obtinem o spuma consistenta iar apoi adaugam treptat crema de ciocolata, mixand in continuare, la final adaugam si crema de mascarpone si amestecam foarte bine.

Blatul il taiem in doua, avand grija ca baza sa fie mai groasa cam 2/3 din grosimea blatului, si il asezam in inelul formei detasabile de tort unsa in prealabil cu unt, insiropam blatul iar apoi turnam 2/3 din crema de ciocolata, si il dam la rece pentru 2 ore. Dupa ce crema s-a intarit, scoatem inelul formei de tort, cealalta parte de blat o taiem in 12 triunghiuri pe care le folosim pentru a orna tortul. La final topim ciocolata amrauie pe baie de aburi cu 2-3 linguri de ulei pentru a fi lucioasa si ornam tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 19:11
super bun
la 27.04.2010, 20:45
Ce bun trebuie sa fie,are ciocolata,e pe gustu meu.
la 16.01.2011, 08:35
Foarte fin si arata senzational

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking