Tort cu crema de branza (2)

Postat de sufletista in Torturi
30 Noi 2011 | 4101 vizualizari
Tort cu crema de branza (2)

La multi ani sarbatoritilor!

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua mari
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 250 g ricotta
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 500 g frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blatul-albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca

Crema-mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam ricotta si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca.

Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece.

300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam  restul de gelatina si amestecam.

Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni) apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece.

Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Coffe Chocolate

Postat de Ela68

Tort Coffe Chocolate

Mod de preparare blat ciocolata: 1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam.  2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea,...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu zmeura

Biscuitii ii maruntiti in robotul de bucatarie. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit, invartiti bine. Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2011, 19:04
La multi ani tuturor sarbatoritilor!!! lau vreau si eu tortulet!!!
la 30.11.2011, 19:04
si eu vreau
la 30.11.2011, 19:18
va servesc cu drag
la 30.11.2011, 19:22
La multi ani sarbatoritilor si o felie te rog
la 30.11.2011, 19:30
bunnn

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking