Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri zaha tos
- 8 linguri faina
- 1/2 praf de copt
- zeama de la o jumate lamaie
- 1 zahar vanilat
- un praf de sare
- Umplutura
- 500 gr .branza de vaci
- 5 linguri zahar pudra
- 50 gr. stafide
- 2 plicuri zahar vanilat
- o portocala taiata marunt
- 2 oua intregi
- Pentru ornat
- 500 gr. frisca
- visine
Mod de preparare
Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina ,praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si praful de sare .
Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C.
Dupa aproximativ 30 de minute scoatem tava din cuptor si facem testul cu scobitoarea .Daca este copt blatul il lasam la racit .
Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra , stafidele ,zaharul vanilat , portocala taiata marunt si cele 2 oua .
Batem frisca . Taiem blatul racit in doua parti .
Punem jumate de blat peste care asezam crema de branza , a doua parte si ornam cu frisca si visine .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|