Tort cu crema de branza si frisca

Postat de delia64 in Torturi
5 Mar 2014 | 4572 vizualizari
Tort cu crema de branza si frisca

Este tare gustos si racoros acest tort . Prietene mea Crinuta imi trimite din cand in cand branza dulce de vaca facuta de ea . Si cum ne plac prajiturile cu branza mereu inventez cate ceva . Ii multumesc prietenei mele pentru bunatatea de branza .

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zaha tos
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de la o jumate lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 gr .branza de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • 50 gr. stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala taiata marunt
  • 2 oua intregi
  • Pentru ornat
  • 500 gr. frisca
  • visine

Mod de preparare

Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina  ,praful de copt stins in zeama de lamaie ,  zaharul vanilat si praful de sare .

Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C.

Dupa aproximativ 30 de minute scoatem tava din cuptor si facem testul cu scobitoarea .Daca este copt blatul il lasam la racit .

Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra , stafidele ,zaharul vanilat , portocala taiata marunt si cele 2 oua .

Batem frisca . Taiem blatul racit in doua parti . 

Punem  jumate de blat  peste care asezam crema de branza , a doua parte si ornam cu frisca si visine .

Pofta buna !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2014, 14:23
Tare bun
la 05.03.2014, 14:24
la 05.03.2014, 14:37
imi place
la 05.03.2014, 14:39
la 05.03.2014, 15:03

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking