Tort cu crema de cafea

Postat de miha in Torturi
26 Aug 2013 | 20518 vizualizari
Tort cu crema de cafea

va las tortul asta sa-l aveti pe dimineata, ca eu nu ma pot trezi cu noaptea-n cap sa va dau dulce la cafea :)))))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua (mici)
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cafea solubila
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • ~100 ml apa

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30-35 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Cafeaua se dizolva in putina apa calda. Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Incorporam laptele apoi punem la fiert la baine marie pana crema se infierbanta bine si nu se mai simt cristale de zahar. Se da deoparte, sa lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza bine impreuna cu untul moale. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi se incorporeaza in crema de unt.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, apoi se “stinge” cu apa rece. Se lasa deoparte pana se raceste si caramelul se topeste.

Blatul bine racit se taie in 3 parti si se insiropeaza. Se repartizeaza crema intre blaturi si se orneaza dupa preferinta.

Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Iata cum se prepara Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2013, 23:54
Senzational!
la 26.08.2013, 23:59
Wow!!! Superb!!
la 27.08.2013, 00:03
Stii ce . Azi e si ziua lui barbatu-meu Pune-l pe curier rapid ca eu tot nu stiu sa prepar dulciuri
la 27.08.2013, 00:09
la multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!veneam sa cer tort,dar ne-ai dat
la 27.08.2013, 00:09
bun bun si frumos
La multi ani!

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking