Ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 18 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 30 ml ulei
- 30 ml apa
- un varf cutit sare
Crema
- 500 ml smantana pentru frisca
- 500 gr branza de vaci, dulce(voi puteti pune mascarpone sau ricota, ca sunteti mai avuti:))))) )
- 350 gr zahar pudra
- 300 gr ciocolata
- 6 linguri ulei
Mod de preparare
Blat. Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei.
Amestecam usor adaugand apoi faina cernuta si cacaua.
Omogenizam si turnam intr-o tava cu diametrul de 24 cm , tapetata cu ulei si faina. Coacem timp de 35-40 min la foc mediu.
Crema:
Pasam bine cu blenderul branza dulce amestecata cu 100 gr zahar pudra si o lingura plina cu smantana, pana devine fina, fina.
Smantana o mixam cu 250 gr zahar pudra pana devine tzeapana, ferma.
Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu uleiul.
Cand este rece o amestecam cu branza , apoi adaugam frisca si omogenizam.
Taiem blatul in 3.
Impartim crema in doua.
Cu jumatate din crema ungem foile, primele doua si le suprapunem, iar cu restul imbracam tortul.
Ornam dupa imaginatie (a mea a jucat feste :)))))) ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|