Tort cu crema de ciocolata

Postat de gaby_d in Torturi
17 Mai 2011 | 4723 vizualizari
Tort cu crema de  ciocolata

Un tort simplu dar bun, pentru unul dintre cei mai scumpi copii din lume. La multi ani, Monica! Sa fii sanatoasa, puiul meu poznas si drag, minune carliontata, dar divin si binecuvantare. Sa ne traiesti!

Ingrediente

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 18 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare
Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr branza de vaci, dulce(voi puteti pune mascarpone sau ricota, ca sunteti mai avuti:))))) )
  • 350 gr zahar pudra
  • 300 gr ciocolata
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare

Blat. Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei.

Amestecam usor adaugand apoi faina cernuta si cacaua.

Omogenizam  si turnam intr-o tava cu diametrul de 24 cm , tapetata cu ulei si faina. Coacem timp de 35-40 min la foc mediu.

Crema:

Pasam bine cu blenderul branza dulce amestecata cu 100 gr zahar pudra si o lingura plina cu smantana, pana devine fina, fina.

Smantana o mixam cu 250 gr zahar pudra pana devine tzeapana, ferma.

Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu uleiul.

Cand este rece o amestecam cu branza , apoi adaugam frisca si omogenizam.

 

Taiem blatul in 3.

Impartim crema in doua.

Cu jumatate din crema ungem foile, primele doua si le suprapunem, iar  cu restul imbracam tortul.

Ornam dupa imaginatie (a mea a jucat feste :)))))) ).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2011, 08:32
La multi ani cu sanatate si mult noroc! tortul arata minunat!
la 17.05.2011, 08:33
La Multi Ani, Mona!
Sa cresti sanatoasa, desteapta, norocoasa, frumoasa, vesela, iubita si cum mai vrei tu
la 17.05.2011, 08:35
Doamne, cat de scumpa este !
la 17.05.2011, 08:40
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday dear Mona,
Happy Birthday to you! Sa fii sanatoasa si norocoasa, frumusete mica ce esti!
la 17.05.2011, 08:42
Ahhh, stai sa nu se supere mami, tortul este super ca de obicei Buna dimineata!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking