Tort cu crema de portocale

Postat de mimmi in Torturi
12 Feb 2013 | 3533 vizualizari
Tort cu crema de portocale

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Fulgi de ciocolata(optional)

Crema :

  • 500 ml suc proaspat stors de portocale
  • 50 g amidon alimentar
  • 100 g zahar
  • Coaja rasa de portocala
  • 100-150 ml frisca lichida.

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • Pulpa de portocala (ce ramane dupa ce stoarcem portocalele)
  • 50 g zahar

Pentru ornat

  • 200 ml frisca
  • Ciocolata
  • Felii de portocala

Mod de preparare


Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de gelbenusuri. Intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul. In alt bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri,albusurile spuma,faina cernuta amestecata cu praful de copt.Adaugam si fulgii de ciocolata si amestecam cu dosul unei linguri de lemn,de sus in jos,cu miscari lente,pana se incorporeaza toata faina,avand grija sa nu se lase albusurile. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea si marginile se desprind de tava.

Crema: Punem la fiert 450 ml suc de portocale cu zaharul si coaja de portocala. Cand da in clocot,adaugam amidonul amestecat cu 50 ml suc de portocala si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit si la sfarsit mixam cu frisca lichida(batuta). Taiem blatul in 3 felii egale. Fiecare felie o insiropam,intindem 1/3 din crema. Imbracam tortul in frisca si ornam cu fulgi de ciocolata si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2013, 16:49
Arata apetisant.
la 12.02.2013, 16:52
bun tort
la 12.02.2013, 16:53
Arata superdelicios!
la 12.02.2013, 16:53
Un tort frumos si delicios!
la 12.02.2013, 16:54
ce bun tre' sa fie!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking