Tort cu crema de portocale si vanilie

Postat de rocsi_1612 in Torturi
31 Dec 2012 | 11095 vizualizari
Tort cu crema de portocale si vanilie

Acum la cumpana dintre ani eu vreau sa va urez La multi ani, iar Noul An sa va aduca sanatate, bucurii, multe impliniri, noroc in viata si sa fiti iubiti ...Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi intotdeauna...

Ingrediente

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru crema de portocale:
  • 300 ml suc de portocale stors in casa
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blatul:
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.
Lasam blatul pana este copt (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem pe jumatate sa obtinem doua foi.
Crema de vanilie:
Intr-un bol punem faina, zaharul si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana nu mai avem nici un cocolos.
Restul de lapte il punem la fiert, iar cand da in clocot turnam usor amestecul de faina si fierbem la foc mic pana obtinem o budinca.
Cand e gata, acoperim cu o folie si lasam pana se raceaste complet.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema, mixam la o viteza mica, iar la final incorporam zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Crema de portocale:
Faina o amestecam cu zaharul si cate linguri de suc de portocale.
Restul de suc il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul de faina si amestecam pe foc pana obtinem o crema ca o budinca.
Acoperim crema si o lasam sa se racesca.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema de portocale, mixam usor, iar la final adaugam coaja rasa de portocala.
Asamblare:
Intr-o tava detasabila punem niste hartie de copt.
Asezam prima foaie de blat si o insiropam cu putin suc de portocale (stors de voi normal).
Punem jumatate din crema de vanilie si o nivelam.
Peste venim cu crema de portocale, o intindem cu o paleta, apoi restul de crema de vanilie.
Deasupra punem cealalta foaie de blat insiropata.

Il lasam la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.
Frisca o mixam spuma si imbracam tortul cu ea.Oprim doar 3-4 linguri sa o amestecam cu cacaoa si cu ea vom orna marginea de sus a tortului.
Ciocolata o taiem bucatele cu un cutit si "aruncam" pe margini.
Deasupra punem cateva felii de portoale si patratele de ciocolata.
Il dam la rece, apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2012, 21:55
superb tort!
La multi ani, Rocsi! Un an cu multe impliniri!
la 31.12.2012, 22:06
La multi ani fata frumoasa !!!!
Minunat tort ai facut
la 31.12.2012, 22:10
la multi ani
la 31.12.2012, 22:11
Un An Nou fericit ai facut un tort super
la 31.12.2012, 22:30
La multi ani! Frumos tort

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking