Tort cu crema de unt

Postat de Constelatialeu in Torturi
24 Dec 2013 | 9103 vizualizari
Tort cu crema de  unt

Daca-i sarbatoare musai si-un tortulet mic....

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 300 g unt 65% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 100 g ciocolata neagra 52% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Ornat
  • smantana pentru frisca cca 300 ml
  • 3 pliculete zahar vanilat burbon
  • Decor
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final se adauga albusul batut spuma tare,se amesteca de jos in sus cu miscari lente pana se incorporeaza tot albusul.Se unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 23 cm,se toarna compozitia in forma si se da la cuprorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii

Sirop:

Apa cu zaharul pe foc pana da in clocot,se trage de pe foc si se adauga esenta de rom.Se lasa la racit

Crema:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Separat se marunteste ciocolata,se adauga smantana si se pune pe baie de abur pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la racit in frigider,apoi se mixeaza bine.Crema de ciocolata se va incorpora in crema de unt,amestecand usor sa nu se taie.

Frisca:

Smantana scoasa din frigider impreuna cu zaharul vanilat se mixeaza bine pana se intareste.

Asamblare:

Blatul se taie in 4,se aseaza prima parte pe farfurie se siropeaza,apoi se umple cu crema,se procedeaza la fel pana terminam feliile de blat.Se orneaza cu frisca si pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2013, 19:16
la 24.12.2013, 19:18
Tortu-i gata, doar musafirii lipsesc.
la 24.12.2013, 19:18
Ce frumos l-ai ornat!
la 24.12.2013, 19:18
Bun tare sa-l mincati sanatosi
la 24.12.2013, 19:27
cand il tai, ca tot astept! )

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking