Blatul:
1.Mai intai taiem curmalele bucatele si le punem pe foc intr-un vas cu putina apa astfel incat sa devina ca un gem;
2.Frecam untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Adaugam galbenusurile unul cate unul, scortisoara si laptele caldut;
3.Incorporam faina, cacaoa, bicarbonatul si nucile macinate. Amestecam bine, pana se omogenizeaza compozitia;
4.Batem spuma albusurile cu zaharul pudra ramas si incorporam spuma in compozitia preparata anterior, amestecand usor (cu o spatula/lingura, nu cu mixerul)
5. Impartim compozitia in doua si punem intr o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
6. Coacem blaturile pe rand la 180 de grade in primele 10 minute si inca 10-15 minute la 170 de grade. Cand se coc le scoatem la racit.
- Intre timp curmalele s-au ''transformat'' in gem si le-am dat deoparte de pe foc.
CREMA:
1. Amestecam zaharul(si cel vanilat) cu untul si se dizolva la foc mic. Punem faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Dupa adaugam laptele incalzit si se lasa la fiert amestecand fara oprire (pentru a nu se prinde)
2. Lasam la racit.
- Pregatim si siropul punand pe foc apa impreuna cu zaharul si lingurita de cafea.
- Cand toate s-au racit le ''asamblam'' frumos: insiropam primul blat, punem crema si gemul de curmale(eu am pus si niste bucatele de mandarina); mai apoi punem al doilea blat peste, il insiropam, acoperim totul cu crema ramasa si decoram dupa bunul plac.
- Lasam la frigider o ora,doua.
POFTA BUNA!