Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

Postat de cris2711 in Torturi
20 Apr 2013 | 7366 vizualizari
Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

Aveam o sticla de vin an inceputa,si m-am gandit sa fac un tort cu crema de vin alb.A iesit foarte bun.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie Bourbon
  • 250 gr. faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de vin:
  • 4 mere
  • 1/2 l vin alb demisec
  • 200 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 budinci de vanilie Dr.Oetker
  • scortisoara
  • Frisca:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.

Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Cuptorul se praincalzeste la 170°.

Se framanta bine,iar cand s-a format un aluat se intinde in forma unsa.

Prepararea cremei de vin:

1.Intai se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de zahar,se caramelizeaza usor si se adauga merele rase si se calesc.

Cand este gata se lasa la racit.

2.Intr-o oala de marime mijlocie se pune vinul alb,la foc mic.

Se adauga zaharul vanilat,vanilia Bourbon,scortisoara si praful de la cele doua budinci (care se amesteca cu doua linguri de vin,pentru a nu face cocoloase,inainte de a fi introdus in oala).

Se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand se formeaza crema ca si o budinca,se adauga si merele caramelizate si se amesteca pana se omogenizeaza bine.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Apoi se pune crema peste aluat in forma,si se da la cuptor la 170° si se lasa circa 60 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa la racit .

Frisca:

A doua zi se face frisca din smantana lichida si intaritorul de frisca si putin zahar.

Se decoreaza deasupra cu cacao,ciocolata sau nuci macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Postat de Corina33

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama. Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2013, 15:03
bun bun
la 20.04.2013, 15:07
ia te uita ce dezmat ...si venim si noi ?
la 20.04.2013, 15:09
ce desert minunat
la 20.04.2013, 15:09
Cris, vezi ca la cantitatile de la aluat ai scris de doua ori praf de copt...Place prajitura cu mere!!!!
la 20.04.2013, 15:11
asa ii place ei...mai "crescut" )

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking