Ingrediente
- pentru blat
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 praf de copt
- 5 linguri dulceata de cirese amare
- pentru crema de zahar ars
- 8 oua
- 6 linguri zahar
- 2 zahar vanilat
- 800 mililitri lapte
- 5 linguri zahar pentru tapetat cratita
Mod de preparare
In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .
Crema de zahar ars
Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele .
Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .
Cand crema este aproape inchegata punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.
Preparam blatul
Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija de jos in sus .
Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare rumena si se desprine de peretii cratitei .
Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .
Ornam cu portocale si banane .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|