Tort cu crema ganache si visine

Postat de madi_marin in Torturi
1 Sep 2010 | 13542 vizualizari
Tort cu crema ganache si visine

Episodul 5 al serialului ,,Torturi cadou,,.

Ingrediente

  • Blatul 1:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 100 g faina
  • esenta de rom
  • Blatul 2 si 3:
  • 4 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • visine fara samburi
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Decor:
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi se adauga ciocolata topita lichida, faina,albusurile batute spuma tare si esenta de rom. Se tapeteaza o forma detasabila de 26 cm pe fund cu hartie de copt unsa cu unt, apoi se toarna compozitia si se coace cam 30-35 de minute. Se da la racit.

Blaturile 2 si 3: Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza totul. Se imparte compozitia in doua si se coc blaturile in aceeasi tava cu peretii detasabili. Se lasa la racit.

Crema: Ciocolata taiata bucatele si frisca lichida se pun la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena. Se da la frigider o ora, apoi se bate cu mixerul pana ce se obtine o spuma  tare.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc mic pana se scade si se ingroasa putin siropul. Se da la racit si se adauga esenta de rom.

Glazura: Ciocolata, frisca si untul se pun la foc mic si se amesteca pana ce se topesc toate si se obtine o crema. Se da la racit.

Asamblare: Blat 2 putin insiropat / jumatate de crema / cateva visine / blatul 1  insiropat/ crema / visine / blat 3 putin insiropat. Se toarna deasupra glazura calduta, apoi se orneaza cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de aliliana

Desert tort cu crema caramel si visine

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 18:51
Excelent!
la 01.09.2010, 18:55
Super arata
la 01.09.2010, 18:57
Miha, Mena....multumesc...
la 01.09.2010, 18:58
Minunat cred ca este foarte gustos si tare-mi place cum l-ai ornat
la 01.09.2010, 19:14

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking