Tort cu etaj cu nuca si ciocolata

Postat de Isabel in Torturi
12 Noi 2013 | 6503 vizualizari
Tort cu etaj cu nuca si ciocolata

Este foarte gustos,nuca ii da o savoare aparte...ff bun.

Ingrediente

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 3 lg ulei
  • o cescuta de lapte(5 lg)
  • 300 g nuca macinata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 lg zahar vanilat
  • 1 borcan(300g)dulceata de visine
  • crema 1
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 500ml lapte
  • 3lg zahar
  • 50 g margarina pt copt
  • 0 esenta de rom
  • crema 2
  • 150 g margarina pt copt
  • 5 lg de zahar tos
  • 2 lg zahar vanilar
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • 4 lg cacao o ceasca lapte
  • Sirop
  • 800ml apa
  • zeama de lamaie(3/4)
  • 5 lg zahar
  • Decor
  • 1 pachet frisca
  • 250 ml lapte
  • 1 plic intaritor pt frisca
  • 1 lg zahar vanilat
  • ciocolata neagra cu lapte(50g)

Mod de preparare

Blatul:se bat albusurile spuma tare,apoi adaugam zharul vanilat si zaharul tos amestecand bine astfel ca spuma sa ramana tare,apoi punem galbenusurile,praful de copt,coaja rasa de lamaie,laptele si uleiul si amestecam bine si punem si nuca macinata amestecand continu.

Apoi adaugam treptat faina si apoi dulceata de visine(doar boabele, o punem intr-o sita la scurs astfel sa ramana doar boabele) si turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam pt 35-40 minute la cuptorul incins in prealabil(200 C).

Crema1:facem budinca cum scrie pe plic,adica punem 400ml lapte la fiert si continutul plicului il amestecam intr-un alt vas cu restul de lapte,esenta de rom si zaharul.

Dupa ce laptele a fiert il luam de pe foc si adaugam amestecul,amestecand bine si punem pt inca 1 min pe foc.Oprim focul si punem margarina amestecand sa se dizolve bine astfel nu va mai face crusta,dar pana o folosim o dam la racit si amestecam din cand in cand in ea.

Crema 2:intr-un vas punem la topit margarina,apoi zaharul tos si vanilat.Cand s-a topit zaharul adaugam laptele si zeama de lamaie,apoi cacaoa si lasam sa fiarba cca 5 min sa se ingroase putin si dam la racit.

Siropul:punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie.Dupa ce a fiert o dam la o parte sa se raceasca.

Decor:facem frisca dupa instructiunile de pe plic,adica in vasul de la mixer punem laptele, zaharul vanilat si continutul plicului si mixam pana ce frisca s-a intarit apoi punem plicul cu intaritorul si mixam in continuare si dam la frigider pana la folosire.

Verificam cu scobitoarea daca blatul s-a copt si il scoatem lasam 5 min si incercam sa scoatem din mijloc un blat rotund(eu am folosit un vas oval,astfel am scos din centru rotundul si restul le-am folosit la etaj.Din blatul rotund facem 3 foi si din parti 2 foi.Le insiropam putin separat apoi pe un platou asezam prima faie rotunda si punem o parte de crema de budinca de ciocolata apoi a doua foaie si o parte crema de ciocolata si pe ultima foaie nu punem crema acum ci asezam din partei in centru o foaie pe care punem budinca apoi cealata foaie si pe tot de sus pana jos punem crema de ciocolata.Ornam cu frisca si radem ciocolata.Dam la rece pt 5-6 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu etaj cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

Postat de oanapl

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul...

Citeste continuarea

Tort Steaua (1000 retete)

Postat de gurita_ta2005

Tort Steaua (1000 retete)

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 22:53
la 13.11.2013, 08:36
la 13.11.2013, 11:35
Delicioasa combinatia!
la 13.11.2013, 13:26
la 13.11.2013, 23:14
da chiar a fost super bun si rudelor invitate le-au placut..pup

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking