Ingrediente
- Blat:
- 9 oua,
- 9 linguri de zahar,
- 8 linguri de faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita de praf de copt stins cu zama de lamaie
- Crema:
- 600gr frisca
- 400g fructe de padure
- 50gr ciocolata amaruie
- doua plicuri gelatina
Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in sus. La fel procedam si cand punem cacao. Punem si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema
Mixam bine frisca. Fructele de padure le facem piure. Gelatina o punem in 2-3 linguri de apa, o lasam 3minute. Adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine. Ciocolata o topim intr-o lingura de smantana, la foc mic. Amestecam: frisca, murele, gelatina racita, ciocolata
Asamblare:
Blatul se taie in trei parti. Se insiropeaza ( am fofosit zeama lasata de fructele de adure cand s-au dezghetat). Se imparte Crema in trei parti. Intindem uniform crema intre "foile" de blat si a treia parte o folosim sa "imbracam " tortul.
Ornare:
Pentru ornat am folosit frisca.
Fotografie 'comestibila" cu personaje din desene animate ( dar din pacate s-a facut foarte urata la final :(...mare ghinion am avut cu poza)
perlute aurii decorative
Creioane pentru decor de la Dr. oetker
Sursa:
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|