Tort cu lamaie si crema de portocale

Postat de laylalala in Torturi
20 Ian 2011 | 5248 vizualizari
Tort cu lamaie si crema de portocale

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 300 gr unt, topit si racit putin
  • 265 gr iaurt natural
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca lichida, batuta
  • 200 gr ciocolata alba, topita
  • 1 lingura zeama de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt.

Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza coaja de lamaie. Toarna cate putin din untul topit, amestecand, pana cand ai turnat toata cantitatea de unt.Adauga iaurtul si amesteca. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt, macul si sarea apoi inglobeaza-le in compozitia cu oua. Pune aluatul obtinut in forma de copt pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 2 sau 3 pe orizontala.

Pentru crema amesteca toate ingredientele

Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema apoi acopera-l cu inca un blat. Repeta procedura cu crema si blaturile ramase apoi acopera intreg tortul cu crema ramasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga apa rece si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lamaie, zmeura si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de lamaie, zmeura si ciocolata

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 20.01.2011, 20:31
ce frumos e pamantu si delicios
la 20.01.2011, 20:33
cata imaginatie
la 20.01.2011, 20:34
suuuuuuper
la 20.01.2011, 20:53
bravo pentru tot ce faci
la 20.01.2011, 21:16
eu vreau ''globu'l ,chiar daca nu e de aur!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking