Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta

Postat de aziz in Torturi
9 Apr 2011 | 6144 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta

e tare buna,ma laud singura ce sa fac pina faceti si voi.....e un blat alb de amandina, mousse de ciocolata alba cu aroma de menta si restul vedeti....:)))))si ca sa nu ma intrebe ai mei dar ..ciocolata ,,unde este am imbracat totul in mousse de ciocolata amara

Ingrediente

blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt

mousse :

  • 250 ml smantina pt frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • 200 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 5-6 picaturi esenta naturala de menta
  • citeva bobite de afine din dulceata

pt mousse de ciocolata amara:

  • 100gr ciocolata amara
  • 100 frisca lichida
  • 100gr frisca batuta 5 gr gelatina

pt insiropat:

  • un pahar lapte
  • 100gr poate si mai putin zahar
  • esenta vanilie

pt decor:

  • eu am folosit pufi imbracati in ciocolata alba si neagra

Mod de preparare

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea.

galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot.

faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna si se dau prin sita apoi se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia pt blat usor amestecind la fel de jos in sus.

punem intr-o tava mijlocie ca marime, nu cea de cuptor ,unsa cu margarina sau unt sau ulei.

se da la cuptor 175 grade pina se coace ,

facem testul cu scobitoarea ,in medie cam 25-30 minute.

dupa ce scoatem din cuptor lasam blatul la racit cam o ora, poate si  de la o zi la alta ,apoi il taiem in 3 ,pe care le insiropam cu lapte amestecat cu zahar si esenta de vanilie.

mousse de ciocolata alba:

250 gr de frisca se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu ciocolata si amestecam continuu pina se topeste dar nu se fierbe.

smantana ramasa  se bate sau mixeaza pina devine frisca.

siropul se lasa la racit si ii adaugam esenta de menta si se amesteca cu frisca .

trecem la asamblarea tortului:

un blat,il insiropam cu putin lapte cald apoi mousse de ciocolata alba ,blat nr 2 il insiropam si pe el apoi

mousse de cioco alba si bobite de afine din dulceata,apoi blatul 3.

deasupra facem un mousse de ciocolata amara:

100 ml frisca la incalzit cu ciocolata amara, cealalta 100 de ml se face frisca si se amesteca cu siropul obtinut si cu gelatina hidratata intr-o lingura de apa si apoi topita la baie de aburi.

turnam mousse-ul deasupra si dam la frigider cel putin 5 ore.

se orneaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

Postat de AlexTeacher

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

Incepem cu jeleul. Intr-un castron pune gelatina cu apa rece si las-o cca 10 min la hidratat; Intr-o craticioara pune zmeura congelata, zaharul si cognacul si pregateste-le la foc...

Citeste continuarea

Tort pentru Andreea

Postat de gicuta69

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam  migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2011, 17:35
pfuuuuu, ce-i aici!!!!
la 09.04.2011, 17:39
f frumos si delicios.....
la 09.04.2011, 17:41
e asa de bunnn
la 09.04.2011, 17:41
gaby
la 09.04.2011, 17:41
madi

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking