Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella

Postat de pusikmea in Torturi
27 Oct 2010 | 6745 vizualizari
Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella

acest tort l-am facut pt a sarbatorii ziua scumpuli meu sot, pe care il iubesc enorm, il postez cu intarziere, deoarece in ultima perioada nu prea am mai avut timp de calculator, insa nu v-am uitat :*

Ingrediente

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt maousse de nutella:
  • 5 linguri de nutella
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Eu am folosit jumatatea ramasa de la tortul bust.

Pregatim mousse-ul de iaurt:

Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.

Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Pregatim mousse-ul de nutella:

Tin sa precizez ca ideea imi apartine, initial am vrut sa fac de ciocolata, insa avand nutella in casa, am zis sa incerc sa vad ce iese.

Mixam frisca, peste care adaugam nutella, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste.

dam 5 min la frigider dupa care incepem asamblarea.

Insiropam baltul, punem mousse-ul de iaurt, apoi cel de nutella, ornam cu frisca si dam la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras

Pentru blatul de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2010, 14:19
la multi ani! sa-ti traiasca si sa bucurati de viata impreuna
la 27.10.2010, 14:20
multumesc mult ionixule
la 27.10.2010, 14:24
Sa-ti traiasca sotul Danutza! Frumos tortulet i-ai facut!
la 27.10.2010, 14:34
cory saru'mana
la 27.10.2010, 14:35
La multi ani!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking