Tort cu mousse de mure, branzica si afine

Postat de simona72 in Torturi
4 Noi 2013 | 5848 vizualizari
Tort cu mousse de mure, branzica si afine

Este un tort aniversar...cu dedicatie pt fiul meu Bogdan, prietena noastra de pe site Dea-Dea si cu multumiri bucatarasilor pt ajutorul acordat...Nu a iesit ce-mi doream, dar eu zic ca a iesit un tort delicios pt care am primit laude de la niste copii veniti la petrecere...da ce va pricepeti tanti:))...va las sa savurati...Multumesc Laura!>:D

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pline pudra de roscove
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • pt mouuse de mure:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri pline de gem de mure http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • 50 ml apa
  • 1 cana de afine(congelate am avut eu
  • pt crema de branza:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr branza proaspata 0,2%grasime de la Delaco
  • 3-4 linguri zahar
  • 1/2 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • pt decor:
  • ciocolata alba
  • mure
  • toping de ciocolata

Mod de preparare

Pt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu pudra de roscove, praful de copt si le adaugam peste amestecul de oua, amestecand cu un tel, de data acesta, incet pana se incorporeaza toate. Tapetam o forma rotunda cu inel detasabil cu hartie de copt. Punem aluatul in forma si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Pt mousse de mure: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam mascarponele cate putin, dizolvam gelatina in apa, lasam la hidratat, deasupra flacarii de la aragaz amestecam pana se dizolva. Adaugam gemul de mure peste gelatina, le amestecam bine pane gemul se desface si-l turnam peste crema de frisca si mascarpone.

Pt crema de branza: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam branza treptat si gelatina dizolvata ca si la mousse. 

Pt asamblare: dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, inlaturam hartia de copt, punem la loc blatul in forma cu inel, adaugam mosseul de mure, dam la rece pt 30 minute, adaugam ceasca de afine si le distribuim pe toata suprafata tortului, adaugam crema de branza si mai dam la frigider pt 1-2 ore sau pana cand este servit. Se inlatura inelul detasabil, se muta tortul pe platou, se decoreaza cu ciocolata alba rasa si mure(congelate am avut eu) si se serveste cu toping de ciocolata(pe baie de aburi topim 50 gr ciocolata menaj+50 ml smantana pt frisca). Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de mure, branzica si afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Postat de xana

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2013, 18:56
CE fain!!!
la 04.11.2013, 18:59
Tulaaaaaaaaaaaaiiii fix cum imi trebuie mie
la 04.11.2013, 19:01
La multi ani,pustiului ! si tie Huoooooooooooooooooo ca parca ziceai ca te potolesti...
la 04.11.2013, 19:04
la 04.11.2013, 19:08
Pai cu asa profe cum sa nu iasa fain

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking