Tort cu ricotta

Postat de ANNA_46 in Torturi
29 Noi 2012 | 3868 vizualizari
Tort cu ricotta

Ingrediente

  • 500 gr.branza Ricotta
  • 5 oua
  • o cana zahar
  • o cana amidon alimentar
  • un praf copt
  • 1/2 pachet unt
  • coaja si zeama la doua lamai
  • 4 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se mixseaza untul cu galbenusurile, zaharul (si cel vanilat), cojile si zeama de lamaie, pana devin cremoase, apoi se adauga branzica maruntita.

Se cerne amidonul impreuna cu praful de copt,se adauga si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare , se incorpreaza cu grija cu o spatula.

Compozitia se toarna intr-o forma tapetata deja( eu am folosit una de 26 cm.)

Introducem la cuptorul preancalzit la 180 °C timp de o ora.

Se va lasa la racit , o pudram cu zahar praf(sau frisca, noi am servit-o extra) ,decoram dupa plac ( eu am folosit lamaita si floricele, ce am mai gasit prin gradina). 

Va doresc: Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2012, 00:27
la 29.11.2012, 00:30
arata super!
la 29.11.2012, 00:35
Multumesc Dana
la 29.11.2012, 00:36
Elena_Daria ,iti multumesc
la 29.11.2012, 06:07
Ce frumusete de tort ai facut!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking