Tort cu ricotta

Postat de antici_gabytza in Torturi
12 Apr 2013 | 3043 vizualizari
Tort cu ricotta

Ingrediente

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema 1
  • 250 g ricotta
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • crema 2
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g iaurt
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Amestecam usor cu o lingura si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am oprit 2 linguri din compozitie si am amestecat putin colorant rosu dupa care am adaugat-o peste compozitia alba)

Crema 1-mixam frisca bine dupa care adaugam ciocolata topita (pe baie de aburi) si amestecam bine cu o lingura pana se omogenizeaza. La final adaugam ricotta care am mixat-o putin si amestecam usor. Dupa care amestecam cu frisca batuta bine

Crema 2- Mixam branza de vaci cu iaurtul, adaugam ciocolata topita cu 50 ml frisca. Omogenizam si adaugam gelatina pregatita conform intructiunilor de pe plic (eu am folosit doar 5 linguri apa) amestecam si dam 10 minute la frigider

Asamblare-blatul de tort il taiem in 3 .Asezam prima foaie, insiropam, adaugam crema 1, adaugam alta foaie, insiropam si peste crema a 2 a. Dupa ultima foaie insiropata si decoram

Am decorat cu frisca si fructe kiwi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 15:06
prima servita
la 12.04.2013, 15:06
ce-as fura si eu o bucatica
la 12.04.2013, 15:07
Ioi Gabytza ce harnica esti !! Foarte fain! vreau si eu o bucata
la 12.04.2013, 15:12
lau
la 12.04.2013, 15:13
numai o bucatica cookie

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking