Tort cu sampanie

Postat de mimmi in Torturi
5 Ian 2011 | 6473 vizualizari
Tort cu sampanie

La multi ani !

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1lg amidon stins cu otet
  • Crema
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa
  • 350 ml sampanie
  • 1plic budinca de vanilie
  • 1 l frisca
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

Batem albusurile spuma. Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de zahar pana devine crema. Punem albusurile peste galbenusuri, adaugam si faina si bicarbonatul stins si le amestecam toate cu dosul lingurii,usor, pana se incorporeaza. Ungem forma pentru blat cu ulei, o tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor pentru cca 35 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Punem gelatina la inmuiat 10 minute in 100 ml apa. Intr-o craticioara punem 300 ml sampanie si 6 linguri zahar,amestecam pana se dizolva complet zaharul. Plicul de budinca il amestecam intr-o cana cu 50 ml sampanie si turnam peste cele 300 ml sampanie, amestecam pana se incorporeaza total, dupa care o lasam la racit. Intre timp batem frisca bine bine. Gelatina dizolvata o punem pe bain marie pana se dizolva si devine ca si un sirop, dupa care o lasam putin la racit, cca 5 min. Amestecam gelatina cu frisca(cu mixerul), punem 3-4 linguri de frisca in budinca si le amestecam.

Blatul il taiem in 3 si  fiecare blat il insiropam cu sampanie.

Asamblare:

Punem primul blat, jumatate crema, blat, crema, blat. Tortul il imbracam in frisca.Pe margini am pus bilute argintii, ciocolata rasa, paharele le-am facut din cacao, iar 2011 am scris cu creioane speciale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 14:59
Ce frumos l-ai ornat!
la 05.01.2011, 15:01
la 05.01.2011, 15:10
Foarte frumos si delicios!
la 05.01.2011, 15:10
frumos si bun
la 05.01.2011, 15:11
foarte frumos

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking