Tort Cupidon

Postat de miha in Torturi
14 Feb 2010 | 8505 vizualizari
Tort Cupidon

Happy Valentine's Day!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri amidon
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de lapte:
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca batuta
  • nuca de cocos rosie

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.

Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.

Crema de lapte:

Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Crema pentru ornat:

Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.

Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))

Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte. Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.

Iubiti-va mult! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cupidon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Postat de Irina

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Dupa cum va ziceam, am urmat pas cu pas reteta Jamilei de inghetata de vanilie. Laptele impreuna cu smantana le-am pus intr-un vas pe foc, am adaugat vanilia si pastaile. Cand laptele a dat...

Citeste continuarea

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Postat de simona72

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 14.02.2010, 00:38
ce frumoaseeee!!!!!
la 14.02.2010, 00:45
Nici eu nu dorm, Gabitu!
Sunt de acord cu tine.
P.S. Unde puteam eu sa fac declaratii de dragoste, daca nu aici?
la 14.02.2010, 00:46
Mie?
la 14.02.2010, 00:47
Multumesc Gaby! Jumatate din inimioare sunt pentru tine.
la 14.02.2010, 00:49
Doamna Miha, pune si tu o vorba buuna!

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking