Ingrediente
- 12 albusuri de oua mari
- 1 cana faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1/2 esenta de migdale
- 8 linguri zahar
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
- sare
- Glazura
- 1 cana de smantana pentru frisca
- 1 cana fulgi de ciocolata
- 1 cana zahar pudra
Mod de preparare
Albusurile batute spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, aromele, zaharul treptat apoi faina adaugata cu lingura; dupa ce am omogenizat totul, impartim compozitia in 3 boluri adaugand colorantul dorit, dupa care rasturnam in forma neunsa, cu grija sa nu se amestece; lasam la cuptor 30-35 minute, facand testul cu scobitoarea;
Pentru glazura,dam in clocot smantana, dam deoparte, incorporam fulgii de ciocolata, amestecam pana se raceste intr-un vas cu gheata sau apa rece, adaugam treptat zaharul si batem cu telul pana se ingroasa, dupa care imbracam tortul si-l decoram dupa preferinta.
Fiind forma nou achizitionata, nu am impartit compozitia si nu mi-au iesit blaturile egale; oricum forma este destul de mare si trebuiau dublate ingredientele; poate cu o alta ocazie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|