Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 200 zahar
- 40 ml apa
- 40 ml ulei
- 3 linguri pline cacao
- 200 faina alba cernuta
- 1 praf de copt
- Crema de ciocolata:
- 450 g ciocolata neagra
- 450 ml frisca lichida
- 7 g gelatina
- Sirop:
- 150 g zahar
- 300 ml apa
- 25 ml esenta rom
- 3 lingurite de apa
- Glazura:
- 250 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
- Decor:
- 300 ml frisca
- 3 linguri de zahar
- 1 intaritor frisca
Mod de preparare
Blatul:
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine ,dupa care se pun zaharul, apa si uleiul. Se bate in continuare(nici o grija nu se taie). Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta ,dupa care se pun cacaoa ,faina, praful de copt,se amesteca usor cu o paleta Se coace in forma rotunda cu diametrul de 26 cm ,tapetata cu hartie de copt, timp de 30 minute la 170 grade
Crema:
Se pune frisca pe foc intr-o craticioara, dupa care se pun bucatelele de ciocolata, se lasa sa fiarba bine pana se topeste toata ciocolata dupa care se pun gelatina dizolvata in putina apa,se amesteca pana se incorporeaza bine.Se lasa la rece 3-4 ore. Dupa 4 ore se scoate crema de la rece si se mixeaza foarte bine cu mixerul la viteza maxima,va rezulta o ciocolata foarte buna si fina.
Sirop:
Se pune zaharul la topit cu 3 lingurite de apa, cand zaharul s-a dizolvat se pune apa si se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit se pune esenta de rom.
Glazura:
Se topeste ciocolata si frisca lichida pe foc ,dupa care se lasa la racit
Asamblare:
Se taie blatul de tort in doua , se insiropeaza din belsug cu sirop dupa care se pune crema de ciocolata se intinde uniform si se pune al doilea blat si aceste se insiropeaza foarte bine. Se pune glazura de ciocolata deaspura si se da la rece 2-3 ore dupa care se poate orna cu frisca
Decorul se poate face in functie de preferinte sau ocazie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|