Tort de ciocolata 2

Postat de luminita20_2006 in Torturi
22 Noi 2009 | 6504 vizualizari
Tort de ciocolata 2

e o combinatie ....cu crema de amandina

Ingrediente

blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
Crema:
  • - 200 gr unt
  • -200 gr zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -3 galbenusuri
  • - esenta de rom
Sirop:
  • - 200 gr zahar
  • - 200 gr apa
  • -2 plicuri capucino clasic
  • - esenta de rom
Grlazura:
  • -150 gr smantana
  • - 50 gr zahar
  • - 35 gr cacao
Decor:
  • -1 ciocolata alba
 

Mod de preparare

Blat: Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. Tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min.
Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topit o mixam bine pana ce devine o crema. Astfel aceasta se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , cacao , galbenusurile si romul.
Siropul:Se pune intr-o cratita zaharul la caramelizat cand capata o culoare caramel se adauga apa se lasa sa fiarba un pic apoi se aduaga capucino si se opreste cand sa racit se aduga esenta de rom.
Glazura: se amesteca bine smantana cu cacao si zaharul sa nu ramana cocoloase.
Se taie blatul in 2 sau 3 si se insiropeaza. Se pune crema si la final glazura de cacao. Pentru decor am topit o ciocolata alba pe baie de abur. cand era moale am format cu ea diferite modele am dat la congelator a se racesca. CU ACESTEA AM DECORAT TORTUL






 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2009, 21:51
la 22.11.2009, 22:23
arata bine
la 22.11.2009, 23:41
aoleu, amandina este preferata mea!
la 23.11.2009, 12:07

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking