Tort de ciocolata

Postat de Maria68 in Dulciuri
26 Iul 2012 | 4109 vizualizari
Tort de ciocolata

Bine v-am regasit!!!!! Dupa o scurta pauza, am dorit sa va incant cu un desert dulce! Dar rasfoind peste pozele facute am dat si peste acest tort , pe care din lipsa de timp( nu stiu cine nu se plange de lipsa de timp?! ) nu am ajuns sa-l postez. Insa....mai bine mai tarziu decat niciodata.....!!!!! Este o reteta foarte veche, preluata dintr-o carte care dateaza dinainte de revolutie!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 70 g cacao
  • 250 g frisca

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu  l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic  si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin sita), apoi albusurile spuma se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina. La acest blat nu se foloseste nici praf de copt, nici amoniac. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Pentru pregatirea cremei se freaca untul spuma, apoi se continua cu zaharul, dupa care se adauga cacaoa.

Blatul se taie in doua, se aseaza intre ele un strat de crema, iar cu restul se imbraca tortul in intregime.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2012, 16:12
si eu vroiam sa cer o felie
la 26.07.2012, 16:12
iau repede o bucata pana nu vin altii!!! Super tort!
la 26.07.2012, 16:13
la 26.07.2012, 16:17
Delicios!
la 26.07.2012, 16:38
Maria, Maria...ne-ai terminat cu deliciosenia asta de tort

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking