Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1plic zahar vanilat
- 4 linguri faina
- 1/2praf de copt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- sare
Crema
- 3-4linguri gem de caise
- 400ml frisca lichida
- 100g ciocolata menaj
- 5foi de gelatina
- fructe de orice fel,proaspete sau congelate
Glazura
- 200g ciocolata menaj
- 50g unt
Mod de preparare
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam galbenusurile care au fost frecate cu ulei,apoi incorporam usor faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o spatula;rasturnam in forma mica de tort si lasam la cuptor 30-40 min,facand testul cu scobitoarea.
Pentru crema topim ciocolata in 200ml frisca pe foc mic,dam vasul deoparte si incorporam gelatina care a stat 5 min in apa rece;dupa ce s-a racit bine, mixam crema pana-si schimba culoarea, apoi amestecam cu restul de frisca batuta.
Blatul racit,taiat in doua,insiropat (zahar,apa si arome), prima foaie unsa cu gem,adaugam jumatate de crema,deasupra fructele,restul de crema,nivelam bine,si acoperim cu a doua foaie insiropata;dam la frigider cateva ore sa se intareasca bine crema apoi turnam glazura deasupra,nivelam suprafata (ceea ce eu nu am facut!!) si-l ornam dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|