Tort de ciocolata

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
27 Feb 2013 | 3502 vizualizari
Tort de ciocolata

Am pregatit acest tort pentru ziua de nastere a unei cunostinte. Mi-au spus ca le-a placut ;)

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru blat (22 cm diametru):
  • - 5 oua;
  • - 5 linguri de apa;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 8 linguri faina;
  • - 2 linguri cacao;
  • Ce ne trebuie pentru CREMA DE CIOCOLATA I:
  • - 250 gr ciocolata cu lapte;
  • - 250 ml frisca lichida;
  • - putin coniac
  • Ce ne trebuie pentru CREMA DE CIOCOLATA II:
  • - jumatate din cantitatea de crema de la CREMA I
  • - un borcan de cirese fara samburi
  • Ce ne trebuie pentru sirop:
  • - 300 ml apa;
  • - 150 gr zahar;
  • - arome (eu am pus putin coniac)
  • Ce ne trebuie pentru glazura:
  • - 75 ml apa;
  • - 150 gr zahar;
  • - 150 ml frisca lichida;
  • - 75 gr glucoza (sau Miere ENERGIZANT)
  • - 60 gr cacao neagra;
  • - 15 gr gelatina granulata (preparata conform instructiunilor de pe plic)

Mod de preparare

Cum preparam blatul:  

Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se formeaza o spuma tare. Se adauga galbenusurile, toate odata, se adauga apa si apoi faina cernuta, putin cate putin amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o forma captusita cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30-40 min), fara a deschide cuptorul in primele 15 minute!!! Se lasa la racit, se taie in trei discuri.

Cum preparam CREMA I:

Topim pe baie de abur bucatelele de ciocolata si le adaugam in frisca lichida calda, amestecam, lasam la racit, adaugam coniacul si apoi bagam la frigider 3-4 ore pana se incheaga. Se bate cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, mai deschisa la culoare decat cea initiala.

Cum preparam CREMA II:

Luam jumatate din CREMA I si o amestecam cu ciresele din compot (bine scurse).  

Cum preparam siropul:  

Punem la fiert apa cu zaharul pana se topeste. Lasam la racit, apoi adaugam aromele.  

Cum preparam glazura:  

Punem gelatina la hidratat in putina apa rece. Intr-o cratita cu fundul gros punem apa, frisca lichida, zaharul si glucoza, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam cacao cernuta si fierbem 3 minute amestecand continuu. Se ia de pe foc, se strecoara printr-o sita si se lasa la racit pana ajunge la temperatura de 30-40 grade maxim. Incalzim gelatina pana se topeste (fara a ajunge la fierbere pentru ca se distruge!!) si o turnam calduta peste crema aflata la 30-40 grade. Se lasa la racit si se foloseste cand este complet rece si are o textura densa cat sa poata "curge".  

Cum montam tortul:  

Punem primul disc al blatului, insiropam, punem CREMA I, discul 2 al blatului, insiropam, CREMA II, ultimul disc de blat. Turnam glazura pana acoperim toata suprafata tortului. Decoram dupa bunul plac. Eu am decorat cu fistic si fasii asimetrice de ciocolata neagra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 09:48
Nici nu avea de ce să nu-i placă, arată minunat.
la 27.02.2013, 11:08
Ce frumos..Bine ai venit la noi!
la 27.02.2013, 13:26
Bine v-am gasit, draga mea. Am avut o primire foarte frumoasa aici si pentru asta, va multumesc din tot sufletul!
la 27.02.2013, 14:06
la 27.02.2013, 14:11
excelent
imi cam place ce faci

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking