Ingrediente
- Blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar pudra
- 4 linguri cacao amara
- 12-14 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1/2 pahar lapte
- 4 linguri de unt topit
- Crema:
- 500 g ciocolata
- 50 g cacao amara
- 500 g frisca lichida
- Glazura:
- 100 g ciocolata
- 1 lingura de unt
- 4 linguri de lapte
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand untul topit, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa iar la final laptele. Incorporam cu albusurile amestecand cu un tel de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aprox.30 minute (testul cu scobitoarea).
Scoatem blatul si il lasam la racit pana a doua zi.
Pregatim crema punand ciocolata, cacaoa si frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata. Omogenizam, apoi o dam la rece, recomandabil pana a doua zi, cand o asezam frumos intre blaturi (eu nu am avut rabdare si timp, asa incat am facut totul in aceeasi zi :) .
Pentru glazura am pus pe foc mic ingredientele pana s-au omogenizat si am rasturnat-o peste tort. Am scris cu ciocolata alba topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|