Tort de ciocolata

Postat de Geanina87 in Torturi
23 Mar 2013 | 3338 vizualizari
Tort de ciocolata

Luna trecuta a fost ziua sotului meu. Chiar daca nu a fost timp de distractie, nu am putut sa las neobservata data de 11 februarie, astfel incat am preparat primul meu tort de ciocolata doar pentru noi :) Reteta blatului imi apartine,iar pentru crema m-am inspirat de la LaviniaN careia ii multumesc din suflet pentru ca a fost o crema absolut delicioasa.Aspectul lasa de dorit,insa gustul face diferenta :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao amara
  • 12-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 pahar lapte
  • 4 linguri de unt topit
  • Crema:
  • 500 g ciocolata
  • 50 g cacao amara
  • 500 g frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand untul topit, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa iar la final laptele. Incorporam cu albusurile amestecand cu un tel de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aprox.30 minute (testul cu scobitoarea).

Scoatem blatul si il lasam la racit pana a doua zi.

Pregatim crema punand ciocolata, cacaoa si frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata. Omogenizam, apoi o dam la rece, recomandabil pana a doua zi, cand o asezam frumos intre blaturi (eu nu am avut rabdare si timp, asa incat am facut totul in aceeasi zi :) .

Pentru glazura am pus pe foc mic ingredientele pana s-au omogenizat si am rasturnat-o peste tort. Am scris cu ciocolata alba topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 01:18
la 23.03.2013, 01:36
bun tortuletul
la 23.03.2013, 06:16
Mulţi ani fericiţi şi sănătoşi soţului tău!
la 23.03.2013, 06:41
La multi ani sotului, alaturi de tine!
Frumos si bun tort i-ai pregatit!
la 23.03.2013, 08:06
bun bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking